AKO SA STARÁM O SVOJE VLASY // BLEACH BLONDE

by - augusta 08, 2018

Ahojte! Ako už ste si v názve článku prečítali dnes sa budeme baviť o mojich vlasoch. Na začiatok by teda asi bolo dobré povedať, aký typ vlasov vlastne mám, kým sa pustíme do toho čo s nimi robím. Moje vlasy sú krátke, ani nie príliš husté ani nie príliš riedke, niekedy úplne rovné a niekedy majú niektoré pramene náznak vlnky a často až príliš veľký objem. Predovšetkým sú ale moje vlasy suché (konce nie korienky) a odfarbené. A to sú aj veci, na ktoré sa pri starostlivosti sústreďujem najviac. Udržanie farby, hydratácia a výživa. 

Všetko v tejto rutine sa sústreďuje najmä do sprchy, keďže som lenivá s vlasmi si čokoľvek robiť a niekedy je pre mňa aj to umývanie trýznenie, ale to asi poznáme každá. Vlasy teda umývam šampónom od značky InSight, konkrétne na suché vlasy. Táto značka si ma získala najmä tým, že neobsahuje parabény ani SLS, ktoré sú asi najhoršia vec čo si na vlasy môžete dať ak ich chcete udržať zdravé. Science okienko: SLS alebo Sodium Lauryl Sulfate je látka, ktorá sa používa v produktoch preto aby penili, ale nepoužíva sa len v kozmetike. Keďže je veľmi účinná používa sa napríklad na prečistenie motorov áut od oleja, v čistiacich prostriedkoch na riad alebo do umývačky riadu. Myslím, že keď máte teraz tieto informácie, rozhodne SLS nechcete nikde na svojich vlasoch ani tvári. Tento šampón mám veľmi rada, pretože mi vlasy hydratuje bez toho aby mi príliš mastil korienky. Vlasy sú po ňom hebké a krásne voňajú ešte aj na druhý deň.
Druhým krokom v mojej rutine je, že sem tam (aspoň 1x-2x za týždeň) ako druhý šampón použijem TIGI Catwalk Fashionista Violet šampón. Každá blondýna určite pozná ten pocit, keď odchádza z kaderníctva a vlasy majú krásnu farbu. Po pár týždňoch (niekedy ani to nie) sa však farba trochu zmení a začnú vám na hlave prominovať žlté odtiene. A toto je zatiaľ najlepší pomocník akého som našla. Fialová farba totiž "zruši" tie príliš žlté odtiene vo vlasoch, ale šampón mi vlasy nevysuší na krepový papier. A to je dôležité nie len pre môj typ vlasov, ale najmä v lete kedy sme často vystavené chlóru a silnému slniečku. Šampón napením tak ako každý iný a nechám ho an hlave chvíľu pôsobiť. Nie je to teda príliš zdĺhavý krok navyše a to je niečo presne pre mňa!
Posledným krokom v celej mojej rutine je, že si vlasy rozčešem kým sú ešte mokré. Viem, že väčšina ľudí si myslí, že je to najhoršia vec čo môžete robiť lebo mokré vlasy sa ľahko lámu, ale ak by som to neurobila v tomto bode vlasy by som si už nikdy nerozčesala a zostal by mi na hlave obrovský dred - not a cute look. A tak vlasy rozčesávam hrebeňom, ktorý má zuby ďaleko od seba. A potom nanesiem, v celkom hojnom množstve, olejček od CHI Farouk Systems Chi Infra Silk Infusion. Je to jeden z najlepších olejčekov aké som an vlasy kedy skúšala a verte mi bolo ich veľa. Nezlepuje vlasy a sú po ňom ozaj hodvábne. 
Samozrejme, že k zdraviu vlasov asi prispieva aj to, že okrem ofiny, ktorú vyžehlím keď to potrebuje, na ne nepoužívam teplo a nechávam ich vyschnúť samé od seba. 
Staráte sa rady o svoje vlasy?
instagram: @ifonka_
FB page: Truwoman PINK


Tento článok je sponzorovaný 

You May Also Like

6 komentárov

  1. Ten olejček vyzerá strašne lákavo, idem si ho vygoogliť :D Ináč ani jeden z produktov som neskúšala.

    Lumi z Recenzie-Kozmetiky

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Moje vlasy sú vlastne dosť o ničom, takže sa ich snažím zaťažovať už len minimálne a keďže mám celkom mastnú pokožku a nemám ich odfarbované, tak popravde nepotrebujem ani používať kondicionér či olejček :) úplne mi stačí len tuhý prírodný šampón a hotovo :) Inak prvá fotka je mega!!

    Igelitku si neprosím / Facebooková stránka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Veľmi dobrý článok! A tiež super tipy. :) Ja si tiež potrpím na moje vlasy, takže takisto mám svoju osvedčenú rutinu. :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Super článok, takéto "vlasové" ma veľmi bavia. Tiež ma trápia suché končeky, mne sa celkom osvedčili prírodné oleje. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja stále hľadám šampón, ktorý by mojim vlasom perfektne vyhovoval - mám kučeravé vlasy, ktoré mi vedia spôsobiť mnoho problémov 😀 Ale veľmi ma zaujal olej - hneď naň idem poriadne mrknúť!
    BEE A CHANGE

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Pre mňa bolo najhoršie nájsť šampón, ktorý by mi vyhovoval. Nečakane som ho našla v drogérií za 2,50€ a zatiaľ som spokojná :) Starostlivosť o vlasy mám veľmi rada, vždy si ju náramne užívam :)

    IVANNA THE BLOGGER

    OdpovedaťOdstrániť