STYLE TALK // channel your 80's self

by - júla 27, 2016

Ahojte!
Neviem ako vy, ale mňa v poslednej dobe prepadla akási zvláštna chuť "vracať sa späť v čase". Možno to má čo dočinenia s tým, že v posledných pár mesiacoch som si pozrela (znova pozrela) veľmi veľa filmov z 80tych/90tych rokov. A čo ma na nich oslovilo najviac bola práve móda. Asi som na takéto veci všímavá. Každopádne keď som si uvedomila čo za posledných pár mesiacov nosím, došlo mi, že som sa ozaj svojim oblečením preniesla do minulého storočia a channelujem svoje 80's JA. Viac menej vlastne vyzerám ako mum, ale má to trošku modernejší nádych a tak som sa dnes rozhodla vám ukázať 4 veci, ktoré sú podľa mňa veľmi dôležité ak sa chcete aj vy preniesť do 80's, ale možno to nezobrať až tak vážne.


Prvou vecou a môj favorit medzi všetkými týmito vecami je tento kabátik. Je autenticky ozaj z 80's, ale vystrihla som vypchávky a vois là, kabátik bol na svete! Síce je naň teraz až príliš teplo, ale pri nižších teplotách a daždi poslúžil skvele! :)


 Táto sukňa síce môže pôsobiť, že sa viac hodí tak o 10 rokov napred, ale ja si myslím, že s vhodným vrškom ako je napr pekný crop top vyzerá úplne super. A keby som mala na to dať si ten crop top neónový pripadala by som si v nej ako Barbie. Je strihaná do pása a je upnutá a krátka, hoc to tak na fotke momentálne nepôsobí. táto konkrétna sukňa je prešitá z dlhej sukne, ktorú som našla doma, ale v obchodoch sa to teraz peknými rifľovými sukňami hemží tak možno nejakú ulovíte v zľavách. :) 


Mojou ďalšou láskou, ktorú si už užívam aspoň rok a pól sú tieto Mum jeans, alebo menej fancy názvom "mrkváče". Opäť sú strihané do pása a končia tesne nad členkami. Myslím si, že vyzerajú super, ako s teniskami, tak so sandálami alebo pokojne čižmami. S crop topom alebo zapásaným tročkom či košeľou. Ozaj je to jedna z vecí, ktorú nosím religiously a úplne so všetkým, formálne aj neformálne. Tieto konkrétne sú zo sekáča a podomácky prešité (preto ich mám aj vyhrnuté), ale dajú sa zohnať aj v H&M alebo Topshope. 


Ako poslednú vec, ktorú vám dnes ukážem, sú tieto scrunchies. Myslím si, že vedia krásne doplniť hociaký outfit a ozvláštniť obyčajný cop alebo drdol. Tieto sú z H&M, kde ich majú neúrekom vo všetkých farbách aj materiáloch, ale ja som chcela byť autentická a preto som šla do "zamatových".

Ak hľadáte viac inšpirácie odporúčam Googliť/Pinterestovať Molly Ringwald, ktorá je absolútna 80's ikona. 

Kúsky z ktorého obdobia by ste radi do svojho šatníka zapojiili vy? 



You May Also Like

6 komentárov

  1. Ten kabátik a rifle sú fakt super. Ja sa vo svojom štýle ešte stále ako tak hľadám ale osemdesiate roky sú fakt skvelé!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aww ďakujem! no mamka bola šikovná lebo ho celý ušila a ja z toho doteraz celkom nechápem :D

      Odstrániť
  2. Mne sa ten štýl až tak nepáči, ale keď ho vieš nosiť, vyzerá to úplne super. Inak krásny blog, cely taky aesthetic a ružový, uz dávno som nieco take "prave blogerské" nevidela :D inak mohla by si napísať nejaký članok o tom šití, nejaké tvoje projekty alebo tak, rada by som niečo začala no bojím sa že nemám dostatok skúsenosti a nejako to cele Pokazím :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veľmi ďakujem za pochvalu :)) článok o šití je v štádiu príprav určite!! :)) mám pár naplánovaných vecí len musím ešte zohnať niektoré materiály :)) určite sa toho ale i tak netreba báť je tot aká vec pokus omyl aj keď dakedy sami zdá že omyl sa mi stane častejšie :D

      Ivana xx

      Odstrániť