TALK // a year in life, 2016

by - januára 01, 2017

Hey friends!
Happy New Year! Dnešný článok som sa rozhodla venovať roku 2016, asi by sa patrilo. Bol to dlhý a vyčerpávajúci rok. Veľa som sa naučila, veľa som pokazila a stalo sa aj veľa dobrých vecí.
V prvom rade som sa naučila veľa o ľuďoch a vzťahoch s ľuďmi. Nie vždy musíme zostávať vo vzťahu s niekým, kto nám už do života neprináša radosť, ale práve naopak. Aj keď nám na tom človeku ešte stále záleží. Skrátka niekedy ľudí treba nechať ísť.
Vždy bude niekto kto si myslí, že je lepší ako vy. A možno je a možno nie. Netreba si nechať skákať po hlave. Take action!
Budú aj ľudia, ktorých si treba vážiť a vždy keď môžete povedzte im to!
Komunikácia je základ všetkého! Ak máte problém nebojte sa o ňom hovoriť! Pretože jedine tak viete niečo zmeniť.

2016 bol rokom kedy sme stratili veľa významných ľudí. Známe osobnosti o ktorých ste si mysleli, že ich skrátka "máte radi". Ale až keď sa vám na stene na FB alebo hocikde inde zobrazí, že zomreli a vybuchnete do srdcervúceho plaču, zistíte, že vám na nich záležalo aj keď ste ich nepoznali osobne. (R.I.P. Alan Rickman and Carrie Fisher you're always in my heart. And everyone else who lost their life in this awful year)
2016 bol pre mňa rokom kedy som sa konečne v škole začala venovať veciam, ktoré ma zaujímajú. A kvôli svojej hlúposti som niektoré veci tak celkom nezvládla. Ale to je v poriadku. Robiť rozhodnutia sa človek učí každý deň. Dôverujte teda svojmu šiestemu zmyslu a keď sa na niečo necítite neznamená to, že ste slabý iba, že si aj potrebujete oddýchnuť.
Starajte sa o seba. O to čo cítite a nenechajte to len tak. je to veľmi dôležité. V staraní sa o seba mi neskutočne pomohla yoga, ktorá ma absolútne napĺňa! Dáva mi čas kedy nemusím myslieť na svet tam vonku a môžem sa sústrediť iba na seba. 
Taktiež som sa naučila veľa vecí o sebe. Spoznať seba, v to čo veríte je tiež veľký krok v živote. Niekedy si musíte aj sami pred sebou priznať aký ste v skutočnosti. Veľa vecí tým dokážete zmeniť a tiež zlepšiť. 
2016 bol aj rokom kedy som prvý krát bola na Sziget festivale a celý festivalový týždeň hodnotím ako svoj najkrajší zážitok z tohto roku(konečne som videla asi všetkých artists, ktorý som chcela v živote vidieť and many more). Bola to pre mňa veľmi krásna skúsenosť a videla som ako sa ľudia vedia spolu baviť aj takýchto nie úplne ideálnych časoch a to ej ozaj asi to najkrajšie! Tiež som sa opäť vrátila do svojho srdcového Londonu a presvedčila som sa o tom, že niektoré lásky sú skrátka na život. 
Taktiež som sa konečne po dlhých rokoch a chatoch stretla s jednou s mojich najlepších kamarátok Ivkou! A za tento deň som neskutočne vďačná! 
Tiež som konečne po dlhom dlhom čakaní videla naživo The 1975! Religious experience! A tri razy stihla vidieť Foals! 
No a v neposlednom rade som v tomto roku založila tento blog. Nie je to môj prvý blog. Blogujem už od nepamäti. Ale pred tým ako som založila tento blog som mala veľmi dlhú pauzu. Mala som pocit, že potrebujem nájsť ten správny moment. A ten čas nastal v polovici leta a tak som tu. Na gauči, v Decembri a píšem svoj posledný článok tohto roku. Konečne som našla sebavedomie na to aby som v tomto blogu stále pokračovala. Neviem či je sebavedomie to správne slovo, pravdepodobne nie, ale neviem to vyjadriť lepšie. 
Takže ako Kylie Jenner povedala - 2k16 is the year of, like, realising stuff. Myslím, že bol a veľmi. Poučný rok, tak si ho budem pamätať. Nie úplne ideálny, ale to asi nie je žiaden. Ale myslím, že napriek tomu, že mi toho veľa zobral, mi toho aj veľmi veľa dal, možno dokonca viac. A to je to podstatné. 

Aká je vaša najobľúbenejšia spomienka z roku 2016? 
instagram: @ifonka_
snapchat: trumanivana




You May Also Like

10 komentárov

  1. Želám ti krásny a úspešný nový rok :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jedna z mojich najobľúbenejších spomienok je, keď som sa stretla s jednou z mojich najlepších kamarátok Ivkou - tebou :) A tohtoročný (resp. minuloročný) Silvester bude patriť medzi najlepšie, pretože sme boli rodina ako tak spolu. Chýbala už len sestra..

    OdpovedaťOdstrániť
  3. za posledných 24 hodín som si prečítala už mnoho sumarizačných článkov, no tento tvoj patril medzi najlepšie ;) máš za sebou pekný rok, tak nech je ten nový aspoň rovnako super :) a moja najkrajšia minuloročná spomienka? prvý raz som naživo videla Red Hot Chili Peppers, kapelu, čo mi zachránila život a zachraňuje ho dodnes!

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ano, ano. Tenhle rok vlastně patřil "uvědomování si". Změnilo se toho hodně a i ten, kdo už vyrostl vlastně nepřestal růst. Všechny vzpomínky i situace jsem si alespoň trochu užila, tudíž nelze vybírat :).
    littlecapsule

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Přímo, rok 2016 beru za méně vydařený, ale chybama se člověk učí no. A přesně jak říkáš, někdy je třeba nějaké lidi nechat jít. :)
    http://svetobezci.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Pre mňa nebol tento rok ničím mimoriadny a prelomový, no i tak som spokojná. Síce mi srdce párkrát za rok vynechalo úder, keď som sa dozvedela kto stihol zomrieť. Každopádne ti prajem do nového roku len to najlepšie a plno ďalších nezabudnuteľných chvíľ. :)
    Zápisky jednej Alžbetky

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Foals milujem, snáď ich uvidím aj ja raz ♥
    Ja s mojim rokom nie som až tak spokojná, preto však plánujem z 2017 urobiť ten najlepší. :) Nech sa ti darí! :)

    CALLAESTHETICS

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Mojou naj spomienkou sú zásnuby. Vôbec som ich nečakala a boli tak krásne spontánne, až sa mi chce plakať od šťastia. :)

    www.rebelliouslily.blogspot.sk


    OdpovedaťOdstrániť
  9. šťastný nový rok, letos to asi dávat dokupy nebudu, ale je zajímavé podívat se, jaký byl rok 2016 pro ostatní. Já jsem byla na Erasmu a to bylo asi největší a nejlepší rozhodnutí pro minulý rok :)
    Doufám, že v tomhle se zase někam podívám, a nejraději bych, kdybych se také vrátila do Londýna :) Uvidíme !

    OdpovedaťOdstrániť