BARE FACE // what actually happens

by - februára 08, 2017

Ahojte!
Musím sa priznať, že nad dnešným článkom som celkom premýšľala. Nakoniec som sa však rozhodla napísať presne tento. V poslednej dobe som na veľa stránkach čítala články "Čo sa stane keď sa prestanete maľovať?". Úprimne som sa to rozhodla sama vyskúšať a rozhodla som sa o tom ozaj úprimne sama dačo napísať. Naozaj unfiltered truth. Nie som jedným z tých ľudí, ktorý sa ľahko poddajú nejakému hype-u, prestať sa maľovať som mala v úmysle dlhšiu dobu, ale nikdy som o tom nebola presvedčená úplne na 100%. Nehovorím, že som sa prestala maľovať úplne a na dobro ale z väčšej časti určite. Ráno opomeniem BB cream a korektor si dám na seba iba v prípade, že sa dakam ozaj "chystám". Inak som stále verná špirále a obočiu alebo teda väčšinu času. Sem tam samozrejme tmavý rúž. Pre mňa toto rozhodnutie pramenilo najmä z toho aby som si prestala líčiť pleť. Chcela som vidieť čo to s mojou pleťou spraví. Všade čítate tie úžasné výsledky ako "Stiahli sa mi póry a mám dokonalú pleť!" Well we'll see about that. 
V prvom rade by som rada podotkla, že túto záležitosť praktizujem asi dva týždne. Úprimne nečakajte zázraky na druhý deň, budete sklamané. Po dvoch týždňoch bare face si však myslím, že som spozorovala nejaké tie malé zmeny. 

V prvom rade mám pocit akoby bola pleť viac oddýchnutá. Môže to byť spôsobené tým, že si ju menej odličujem, nie priamo tým, že ju nelíčim. Mám pocit akoby sa pomaly vracala do svojich starých koľají. Nie je prehnane suchá a napnutá. Mastí sa, ale nemám ten odporný mastný pocit. Jednoducho povedané, cíti sa ľahšie a zdravšie. Toto možno nie je niečo čo si na prvý pohľad všimne vaše okolie ale verte , že samy na sebe takéto "hlúposti" viete spozorovať. 
Ak mám povedať úplnú pravdu, nemám pocit, že by sa mi póry stiahli nejako výraznejšie. Áno tvár mám hladšiu, ale to pripisujem aj novej skin care routine, ktorú som konečne dostala do stavu kedy som s ňou spokojná. Nemôžem ani tvrdiť, že by sa zázračne vytratili face demons, majú však rýchlejší priebeh a sú podstatne menšie. They're not gone, but we're getting there, slowly but surely. Rozhodne tu nemôžeme hovoriť o nejakej dokonalosti, ale rozdiel aspoň pre moje oko je 1000:1.
Teraz viac obvious vec, neskutočne to šetrí čas! Bola som až priam posadnutá tým aby som všetko dostala do "dokonalého stavu". Samozrejme, že dokonalý stav to nebol nikdy a zvlášť nie už koncom dňa. Strávila som tým veľa času a nakoniec to aj tak nebolo tri krát lepšie. Aj BB cream všetko dosť vysušil a to ozaj nevyzerá až tak vábne. 
Najdôležitejšia vec však je to, že čím viac chodím povedzme, že nenalíčená tým viac sa cítim ako ja. Nemusím sa za nič schovávať a postupne mi to začína byť jedno. Nehovorím, že som úplne spokojná alebo, že nie je čo zlepšovať. To vôbec nie. Iba vidím, že ľudia si to pomaly ani nevšímajú a správajú sa rovnako. Nemusím byť za každú cenu dokonalá a bez chyby. To je asi najdôležitejšia lekcia akú mi táto skúsenosť dala. I am enough. 
Nechcem tvrdiť, že už sa k líčeniu si pleti nikdy nevrátim. To vôbec nie. Určite prídu príležitosti kedy to urobím dokonca s radosťou. Líčenie ma baví a venujem sa mu stále. Teraz chcem však urobiť niečo pre seba, aby som sa cítila lepšie vo vlastnej koži, tým kým som. Líčenie mi dáva možnosť vyjadriť sa a kreatívne sa vyžiť. Teraz sa však vyjadrujem iba sebou. Lebo niekedy je to, to najviac čo môžete urobiť. Iba byť VY!

Líčite sa každý deň? Rozmýšľali ste niekedy nad tým prestať? 

instagram: @ifonka_
snapchat: @trumanivana

You May Also Like

15 komentárov

  1. Také jsem se začala nedávno líčit. K tomu jsem začala používat přírodní kosmetiku a cítím se úplně super. Hezký článek. :)

    http://kavasdankou.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ty vůbec líčidla nepotřebuješ!
    Jsi kočka!.)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Boli časy kedy som sa maľovala každý jeden deň. Asi vo štvrtom ročníku na strednej som si povedala, že už toho stačí a radšej som si vždy dlhšie pospala. Pleť som nikdy nemala veľmi problematickú, takže už viac nemám problém ísť niekam nenalíčená (resp. obočie musím mať upravené vždy), nech si hovorí kto chce čo chce :)

    IVANNA/IVANXNA.BLOGSPOT.SK

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja som sa nikdy nejako nemalovala, začala som s tým až poslednú dobu, chcela som to poriadne skúsiť :) a hoci sa cítim dobre aj bez makeupu, zvykla som si na jeho používanie :) hoci vlastne nič zložité nerobím, len si nanesiem krém, bazu, makeup, púder, riasenku a precesem obočie priehľadným gélom :) no hlavne musím povedať, že táto "vrstva" tvorí nejaku bariéru medzi mojou pleťou a okolím, takze to veľmi prospieva mojej problematickej pleti, lebo sa mi nezanasaju nečistoty do pórov :) každopádne si však myslím, že by každé dievča malo oceniť svoju prirodzenú krásu a tu by aj mal podporovať makeup :) nie aby bez neho vyzerala úplne na nepoznanie :D ale ty si fakt krásna a určite pokračuj v tomto ak si takto spokojná :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Krásny článok! Nad týmto nazvime to cchallenge-om už už dlhšiu dobu uvažovala. Povedala som si že to podniknem na konci februára cez jarné prázdniny. Príde mi to super čas na začiatok. Môj hlavný dôvod je určenie zvýšiť confidence a niečo podniknúť s mojou problematickou pleťou. Uvidíme či sa do toho dám, ale určite by som chcela.

    SASHA´S LIFE

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Skvelý článok! :) ja sa síce maľujem, ale tiež už som viac krát premýšľala nad tým že budem nosiť čisto len riasenku alebo sa nemalovať vôbec :)

    ORLLING

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tvoja pleť vyzerá úplne bez vyrážky a na tvojom mieste by som sa tiež nemaľovala 😄 Okrem očí a obočia 😊..avšak ja mám dosť problematickú pleť s akné a ani dva týždne bez make upu mi nestačili na to, aby som tvár mala úplne bez vyrážok 😏 Možno by pomohlo nelíčiť sa dlhšie, avšak ohľadom vyrážok sa citim dosť nesebavedome, čiže skoro každé ráno sa po nanesení CC krému a korektoru cítim viac ako človek😄

    OdpovedaťOdstrániť
  8. ty si krásna aj bez makeupu :) vôbec sa nepotrebuješ malovať :)
    sledujem ťa :)
    http://lifebyvan.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Hezký článek :) tobě to moc sluší i bez makeupu, já se téměř nemaluji :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Já mám vždycky období, kdy se líčím míň a kdy se zas líčím víc.. Třeba teď během zkouškového jsem se líčila maximálně tak když jsem šla na zkoušku ;) Ale nedovedu si představit, že bych běžně chodila nenalíčená, chtěla bych, ale mám celkem problematickou pleť a kdybych si nedokonalosti alespoň trošku nezamaskovala, necítila bych se vůbec dobře..

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Nelíčim sa každý deň, no keď niekam idem, mám nejaké stretnutie alebo prácu tak sa nalíčim vždy. Robím vizážistku a k mojej práci to proste patrí, robím vlastne reklamu sama sebe. Aj keď sa hovorí, že aj švec chodí bosý, ja sa tomu snažím vyhnúť. Ale je pravda, že keď sa pleť nelíči, nie je tak zaťažovaný a namáhaná následným odličovaním. Pri dobrej starostlivosti to na ňu má veľmi pozitívne účinky :)

    NITA-NEW POST

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Já se líčím zhruba 2x týdně a pokaždé si ten pocit neskutečně vychutnám. Jinak se vůbec nelíčím. I když mám aknózní pleť. Prostě se mi nechce (lenochod).
    Děcka si z toho ze začátku dělali srandu, ale teď si na to už poměrně zvykli - konečně. Jinak bych je už vzala baseballkou. :D Teď když se namaluju (stíny, linky, řasenka, korektor, obočí, rtěnka), tak lidi říkají jak mi to sluší. Je to takový ten efekt: když holka chodí pořád namalovaná, je to šok(jako šok:D ), když se nenamaluje, ale když naopak chodí nenamalovaná a pak se namaluje, je to takový pozitivní šok. :D
    Blog na zabití

    OdpovedaťOdstrániť