DIY // ripped t-shirt dress

by - apríla 26, 2017

Ahojte!
Po veľmi veľmi dlhej dobe je tu dnes nové DIY! Na toto konkrétne som sa tak veľmi tešila až to pomaly ani neviem dať do slov. Ako už určite viete žijem módou. A v poslednej dobe som si všimla že sa celkom trendom stalo čokoľvek roztrhané. Tento trend už trvá podľa mňa aj niekoľko rokov no teraz sa akosi ešte znásobil! jediná zlá vec, ktorú tento trend však obnáša je, že to že má v sebe tričko pár dier mu hneď pridá na hodnote tak dvojnásobne (velkom paradoxná nepriama úmera). No a preto som si povedala, že čosi takéto určite zvládnem aj sama a nepotrebujem na to vlastne ani nejako veľa vecí. Najlepšie na tomto DIY je, že nemusíte byť nejako kruto craftsy aby ste to zvládli tiež a vôbec to nemusí byť super presné a "perfektné"! The messier, the better!

Takže čo budeme potrebovať? 
Veľmi jednoduché, tričko podľa vlastného uváženia. Ja osobne som si kúpila toto mužské tričko v Bershke, ktoré je strihu long, keďže ho chcem nosiť predovšetkým ako šaty. Tričko som vybrala také aby malo trochu vôlu sa naťahovať.  Farbu tiež zvoľte podľa vlastného vkusu. Ja som nemala nejakú predstavu ale táto sivá ma zaujala na prvý pohľad. No a potom nožnice, najlepšie aspoň dve rôzne veľkosti a hrubý pilník na nechty. No a tiež náladu niečo zničiť! 
Prvým bodom bude asi nájsť si nejakú inšpiráciu. Skrátka sa rozhodnúť kde cca by ste tie diery na tričku chceli. Ja som vedela, že jednu chcem od goliera k ramenu a tá bude vlastne focal point celej kreácie, ostatné som dotvorila dosť situačne. 
Ďalší krok bol teda začať strihať! Najprv som urobila pár centimentrovú dieru väčšími nožnicami okolo goliera a potom som ju jednoducho len potiahla a dotrhla. To isté som spravila aj na zadnej strane trička. Vopred upozorňujem, že menej je dakedy viac a presne toto je ten moment. Najprv som to roztrhala menej pretože zošívať naspäť by sa mi to nechcelo.
Ďalej som sa vrhla na dorobenie ostatných dier. Zobrala som malé nožnice a vyslovene som nimi začala do toho trička akoby bodať. Vložila som do neho ruku aby som vytvorila diery len na jednej nie na oboch stranách (prosím neporežte sa! a robte to opatrne!) Diery som potom začala opäť rozťahovať rukou až kým neboli také veľké ako som si ich predstavovala. Zobrala som aj veľké nožnice a urobila som pár väčších dier. V tomto bode si určite všimnete, ženitky trička sú posplietané do siete z vertikálnych a horizontálnych nitiek. Potiahla som pár horizontálnych nitiek a vytvorila tak maliké očká ako na pančuchách.
Tento istý proces som zopakovala aj na rukáve. Potom som sa rozhodla odstrihnúť lem z rukávov a následne ich roztiahnuť aby sa akoby vytočili do hora. Môžete to spraviť aj na spodku trička pokiaľ je dostatočne dlhé ako šaty alebo pokiaľ nie je ako to moje strihané do tvaru "U". Ja som sa rozhodla okolo spodného lemu urobiť ďalšiu veľkú dieru presne tak ako okolo goliera. 
Teraz prišiel časť si tričko obliecť. Tu presne uvidíte kde čo ešte dodať alebo zväčšiť a naopak kde už tohto vášho ničenia bolo viac než dosť. Nakoniec som sa rozhodla tú dieru okolo goliera zväčšiť oboma smermi aby mi priam až padala cez rameno. Potom som ešte dodala zopár dier a očiek na oba rukávy a tiež dozadu na rameno. Teraz prichádza podľa mňa jeden z najdôležitejších bodov a to dodať tričko-šatám ten správny battle feel. A presne preto som zobrala malá nožničky a golier som na pár miestach z vrchu rozstrihala. Celý lem ako na goleiri tak aj na rukávoch som potom opracovala hrubým pilníkom na nechty. A to isté som potom zopakovala aj na spodnom leme. Now enjoy your battle dress!
Tak a tu už máme hotové šaty! O chvíľu sa samozrejme môžete tešiť na článok kde ich uvidíte v akcii!
Rady skúšate doma vyrobiť trendy samé alebo si radšej priplatíte za hotový kúsok?

instagram: @ifonka_
FB page: Truwoman PINK



You May Also Like

22 komentárov

  1. Moc se mi líbí, že jsi se do tvoření pustila sama :) Jsem moc zvědavá, jak šaty budou vypadat na tobě :)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. až príde správne počasie určite im bude venovaný článok!! :3

      Odstrániť
  2. Úžasný! Miluju "vyrábět" si svoje oblečení, protože vím, že budu originální a nikdo jiný to mít nebude! Moc se ti to povedlo a zamilovala jsem se do toho chokeru co máš na té první fotce! <3
    Super článek a fotky! <3 :)
    S láskou
    ♥JORIES♥

    http://basic-whitegirl.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak toto je fakt neskutočné! Nádherné! Ja by som niečo také asi nenosila, ale to neznamená, že sa mi to nepáči.

    IVANNA/IVANXNA.BLOGSPOT.SK

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Super DIY. Určite ich zakomponuj do nejakého outfitu. Zaujíma ma ako bude vyzerať na postave. Ja som skôr tp ktorý si rád niečo vyrobí. Mám moc rada diy a všeobecne nemám rada keď má niekto niečo rovnaké ako ja.

    MS ALWAYS LATE

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. article is on its way hneď ako začne prijatelnejšie počasie!! <3

      Odstrániť
  5. musím říct, že se mi to líbí dost,i když jsem o tom prvně trošku pochybovala. na letní fesťák jako dělaný :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. presne tak ich asi plánujem najviac využiť! na nejakom festivale alebo poodobne! :))

      Odstrániť
  6. Ja by som asi niečo takéto nenosila, ale napríklad potrhané rifle Milujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Vyzerá to skutočne zaujímavo až extravagantne!:)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Mne sa to vôbec nepáči a asi sa mi ti nikdy ani nebude páčiť. Ale každý má iný vkus a teba obdivujem, že si sa do toho pustila sama a naozaj ti to vyšlo :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem krásne :3 a úplne chápem že to nie je štýýl pre každého haha :3

      Odstrániť
  9. Já moc na ty trhané věci nejsem, ale věřím, že někomu toto může pomoci, takže super nápad na článek :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Vyzerá to super. Viem, že veľa ľudí má predsudky voči roztrhaným veciam a neoblieklo by si ich, ja ich však milujem! <3

    {www.nasklee.com}

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem ! :3 je to taká svojská vec ale som rada, že sa ešte dakto našiel ahah :D

      Odstrániť