TALK // 22 things I've learnt in 22 years

by - júla 11, 2017

Ahojte!
Áno prišiel ten deň! Mám narodeniny - teda mala som včera. A čo je lepší narodeninový článok ako práve 22 vecí ktoré ma naučilo mojich 22 rokov života? Exactly, this is the perfect one! A taktiež je to podľa mňa fajn vec ako ma spoznať trochu viac než len to dievča čo miluje ružovú a pije ozaj nechutné množstvo čaju. Musela som predsa, ale počkať aby som mala tých 22 aspoň 24 hodín kým začnem rappovať tieto múdrosti! No a tak je to tu. Už vopred by som rada podotkla, že nie každý bod bude rozpísaný, jedonoducho len z toho dôvodu, že niekedy vysvetlí sám o sebe čo som tým chcela povedať. 

1. Where soul wants body follows, eventually
Zažili ste už dakedy taký ten pocit, že dačo ozaj nechcete robiť? Aj viete, že by ste možno mali, no skrátka viete, že strašne nechcete? A presne o tom som sa už niekoľkokrát za svoj život presvedčila. Ak v hĺbke seba viete, že dačo ozaj nechcete robiť ani vám to nepôjde a nebudete to chcieť robiť ešte viac. Alebo si telo vyvinie obranný mechanizmus ako u mňa. Nechcete ísť na nejakú oslavu, akciu atď? Verte že sa ráno zobudíte s horúčkou.
2. It's okay not to be who you thought you would be
Táto veta vo mne rezonuje ešte len pár posledných rokov. Možno ani to nie. No napriek tomu je podľa mňa veľmi dôležitá a v určitom bode vášho života sa vám uľaví ak ju budete počuť. Každý máme o sebe nejakú idealistickú myšlienku keď vyrastáme. A potom sme zrazu "dospelý" a sme v živote úplne niekde/niekto iný ako sme si mysleli. A je to v poriadku. Je to absolútne v poriadku. Pretože ľudia neexistujú len dobrý a zlý. Ide len o to, ktorej časti dáte spotlight. (nenápadne citovať Dumbledora v článku o tom, že mám 22, yas!)

3. Who you are is enough
Myslím, že tento bod sa veľmi úzko spája s tým predošlým. A aj mne to ako zvrátenému perfekcionistovi dakedy trvá. Ale je to tak Who you are is enough. lebo bez teba by bol svet ukrátený o radosti, šťastia, slzy, smútky, trápenia...o všetko. O jednu komplexnú postavu v našom príbehu a dobre viete aké by to bolo kebyže práve vo vašej obľúbenej knihe jedna postava chýba. 

4. Be organised, your anxiety will thank you

5. Life is short, buy those shoes
6. Everybody has fucking problems!

7. Compare yourself with yourself not others
Toto je vec, ktorá ma naučila veľa. Je to totiž pravda, každý sme úplne iný a preto porovnávať sa s inými je trochu zlá mierka. Či už ide o to ako sme šťastný, alebo márnivejšie veci ako to ako sa nám darí v škole, vo fitku...Skrátka sa treba porovnávať so sebou lebo len to je mierka, ktorú vieme prekonať.

8. We accept the love we think we deserve
9. Kindness isn't a weakness
Ľudia zvyknú hovoriť, že svet a bahno a brodiť sa vedia iba svine. Ale tiež môžete byť milé zlaté vietnamské prasiatko. Byť milý na ľudí je dôležité. Nie preto aby sa vám odvďačili, ale preto lebo je základ! A milí by sme mali byť na seba všetci bez rozdielu. Nič nám nedáva právo zhadzovať iných. Všetci sme one people.
10. Rest days are of utmost importance

11. Books, beds and pets are man's best friends

12. Warm tea makes everything better

13. Feeling lost  and scared is normal

14. Yoga is life 

15. People come and go

16. Wine 
Ach víno. Najlepší aj najhorší poradca. Niet nad pohárik s kamošmi. Len to prosím nepreháňajte. Ono sa len tvári veľmi nevinne.
17. The power of words

18. Never postpone responsibilities

20. Never apologise for the way you need to be loved

21. The greatest illusion is the illusion of separation
We are all one people but we live as we we divided. Toto je podľa mňa myšlienka života. Žijeme v iných krajinách. A možno mamé iné zvyky a preferencie čo sa týka všetkého. Ale when it comes down to it, všetci sme ľudia. Rovnaký a krásny ľudia. Vo svojej podstate vlastne nie sme iný. A žijeme spolu na našej krásnej planétke. Let's appreciate that for a second.

22. No is always an option
Vážne to dnes nefeelujete?. Kamoši vás budú ľúbiť stále rovnako aj keď vynecháte jedno stretnutie. Je dôležité cítiť sa dobre v rozhodnutiach, ktoré robíte. A treba sa naučiť povedať nie, keď naozaj treba.

Ďakujem Vám za všetko!
instagram: @ifonka_
FB page: Truwoman PINK




You May Also Like

12 komentárov

  1. Skvelý článok, prinúti človeka trochu sa zamyslieť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vío, nejlepší ale i nejhorší rádce hahahaha, tak to mě pobavilo, aneb jak jsem se naučila ihned po příjezdu do francie, tohle je francouzská voda ne víno :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. musím súhlasiť s takmer každým jedným bodom v tvojom dlhoročnom poznávaní :).
    mimochodom, všetko len to najlepšie prajem!

    KEJMY ♥.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Skvelé body, ktoré sú naozaj pravdivé! Veľmi pekný článok :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Such an amazing post!! Thanks for sharing!
    xx
    Mónica Sors
    MES VOYAGES À PARIS
    NEW POST: LACE DRESS & LA VIBES...

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Skvělé a pravdivé body! Občas je nutné se nad nimi trochu zamyslet. A všechno nejlepší!
    Meet My Lovely World

    OdpovedaťOdstrániť
  7. tak 7 bod ale nie len ten je totál pravdivý. U mňa síce najviac zarezonoval, lebo v mnohých veciach sa stále trápim, že ich viem horšie ako ostatní. Postupne sa učím to neriešiť a porovnávať vlastný posun a pokroky :)
    Drew's Beauty

    OdpovedaťOdstrániť
  8. krásne myšlienky ;) a bod s vínom naozaj pobavil :D

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  9. nad niektorými vecami by som sa mala aj ja zamyslieť :D tiež už mi to tiahne na 22 :D

    OdpovedaťOdstrániť
  10. úžasný článok, donútil ma zamyslieť sa nad niektorými vecami :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. This is really interesting post! Love this pictures!
    www.recklessdiary.ru

    OdpovedaťOdstrániť