FAVOURITES // July 2017

by - augusta 01, 2017

Ahojte!
prvý mesiac voľna oficiálne za nami! Ja momentálne sedím a rozmýšľam, čo mám ešte zbaliť do kufra k moru. Zatiaľ som úspešne zbalená v malinkom kufri a som za to na seba patrične hrdá. Je to nejaká chyba v matrixe, že sa vždy zbalím do priliš veľkej tašky a mám so sebou príliš veľa vecí, z ktorých si oblečiem potom i tak iba 1/4 pri najlepšom. Takže na túto dovolenku som sa krotila a dúfam, že mi to výjde! Ak by som mala zhodnotitť tento mesiac tak bol hlavne teplý a stresujúci. Najmä jeho posledné dni. Ako som už minule spomínala opúšťam Bratislavu. Sťahujem sa do Prahy. Bude to môj prvý krát na intráku. A celé to čo viedlo k tomu aby som ho mohla včera zarezervovať a vyplatiť bola dlhá a stresújúca jazda. Aj bez 9h strávených v autobuse. Ak ma sledujete na instagrame tak ste určite včera videli moje desperate stories - ak ma ešte nesledujete a radi by ste videli ako sa vydávam na dobrodružstvo na nasledujúcich pár dní tak ma môžete follownúť @ifonka_

FASHION:
BIERKENSTOCK // Rio 

Ako som už spomínala v článku SUMMER INSPIRATION tak milujem takéto "ortopedické" šľapky. Tento krát som to však pozdvihla ešte na vyššiu úroveň a zaobstarala som si rovno sandále nie len také bežné našuchovačky. Obyčajné čierne sandále mi v šatníku chýbali. Mala som len jedny, ktoré ma odierali tak, že mi nohy krvácali ešte tri dni potom. A v lete už dosť nezvládam teplo nie ešte aj krvavé nohy. Takže Bierkenstocky Rio u mňa vyhrali na plnej čiare. A najviac vyhrali svojou cenou lebo boli zlacnené na 26 eur. Áno, mať detské nohy sa oplatí! 

FJÄLLRÄVEN KÅNKEN // backpack
Milujem batohy. Všetky. Ale tento je moja najväčšia životná láska doteraz. Chcela som ho už aspoň dva roky a tento rok som sa konečne rozhodla, že do neho investujem. No môj drahý ma ním potešil na narodeniny a mimo festivalu a občasných výletov k jazeru som inú tašku von ani nezobrala! Vyzerá síce maličko, ale zmestí sa do neho všetko, všetko. Je ako taká Hermionina taštička. Zmestím do neho aj laptop aj všetky veci do školy, keď bude treba! Tiež je nepremokavý a skrátka úplne dokonalý!

NAILS:
ESSIE // bikini so teeny 
Mám pocit, že som tento lak už spomínala v nejakých minuloročných faves, ale to vôbec nevadí. MIlujem túto farbu a vždy v lete mám neskutočný craving ju mať na nechtoch. Vyzerá dobre aj s mojou veľmi bielou kožou haha. Vyzerá super na rukách aj nohách, dlhých aj krátkych nechtoch. Vydrží dlho a ľahko sa odlakováva. No a odtieň tej modrej je absolútne dokonalý! Je to môj asi prvý lak v živote, ktorý som vypotrebovala celý. Jediná maličkosť, že po pár rokoch, ktoré som ho mala vybledol. Tiež do krásnej farby, ale na tú tmavšiu pri novej fľaštičke som si musela trochu zvyknúť.

TV SHOWS:
JUNJOU ROMANTICA // 2008
Áno presne tak začala som pozerať anime. Ešte nie som ani na konci tohto keďže robím 5000 vecí naraz a snažím sa zmestiť všetky filmy, seriály a knihy tak do 24h, ale, ALE! this anime has my heart. Je síce staručké, no napriek tomu krásne. Dojímavé a romantické and so freaking gay! Úprimne ani nechcem začať tú tretiu sériu, ktorá ma ešte čaká lebo to celé bude over in a blink of an eye a neviem ako to moje malé srdiečko prežije. 

GAME OF THRONES // season VII
Okej, GoT musím zmieniť už len preto že sú to GoT. A áno kvôli prvej epizóde som vstala o 3AM. A áno stále stále je Kit Harrington Jon mojich Snow. A stále milujem Daenerys a draky. A stále je to mega úžasné a milujem every bit of it! 

BOOK:
THE RAVEN CYCLE // Maggie Stiefvater 
Nedávno som písala článok o svojich obľúbených knihách. Táto séria sa medzi ne asi stále nedostane, ale robila mi posledný týždeň spoločnosť a bolo to celkom fajn. Je to viac supernatural ako som zvyknutá čítať, ale úprimne mi to nevadí. Práve naopak. Nič podobné som ešte nečítala a možno práve preto ma to zaujalo. Je to v podstate príbeh 4 mladých ľudí (3 chlapci, 1 dievča), ktorý objavia čosi ako line of supernatural energy, kým hľadajú bájneho Raven Kinga. Ale nebojte sa ani ak nemáte radi supernatural veci nie je to príliš sci-fi. Pomaly sa odkrývajú aj ich tajomstvá a formujú a prestavujú aj ich vzájomné vzťahy. Do vzťahov sa dostávame najmä v 3. knihe, ktorú práve finishujem zo 4. Takže som veľmi zvedavá ako sa celý príbeh ešte vyvinie. Osobne ma najviac baví vzťah Adama a Ronana. A možno práve nim dvom som sa do toho príbehu dostala a možno práve kvôli shitload of quality fanfiction, ktorou táto séria oplýva! Je to fun and fast summer read, takže ak nemáte čo na práci vrelo odporúčam!

FILM:
VALERIAN AND THE CITY OF A THOUSAND PLANETS // Luc Besson
Do kina som išla s tým, že tento film bude absolútna hovadina. Ale, then again it has Dane DeHaan so it's all good. Na druhej strane je tam aj Cara Delevigne, na ktorú sa síce dobre pozerá, ale ako herečka nestojí za nič. A tento film prekonal moje očakávania! Dokonca aj Cara prekonala moje očakávania! A Dane bol dokonalý ako vždy a všade. Jediné čo ma mrzí je, že som tento film nevidela v 3D keďže bol v 3D iba so slovenským dabingom. Bolo to vlastne Star Wars meets Avatar. A ozaj krásny kinematografický zážitok!

Sledujete GoT? Ak áno, ako si myslíte, že celý príbeh dopadne?
(osobne si myslím, že všetci umrú one way or another)
Ak nie, aký seriál cez leto radi sledujete vy?

instagram: @ifonka_
FB page: Truwoman PINK

You May Also Like

16 komentárov

  1. Ja som si tento mesiac obľúbila filmy ako 12 feet deep,potom seriál Orange is the new black. A GOT nesledujem, ale viem, že v prvej časti bol Ed Sheeran :)

    ORLLING

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Sandálky chválim krásne sú!! Zas si pripadám že som jediná ktorá nepozerá GOT. Už som mala chut to aj začať pozerať keď všetci mi to tom stále básnia ale odrádza ma to že je to príliš dlhé
    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Užij si dovolenou! :) Batůžek ti závidím, po stejném toužím už dost dlouho, ale stále mě odrazuje cena :/. A hry o trůny mám ted taky na dením programu, koukám na ně od začátku! :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Aaaaa, tie Birkenstocky sú krásne!!! Ja som hádzala po Birkenstockoch už dlhšie očkom, ale takéto krásne som teda tam, kde som hľadala, nenašla!

    www.nasklee.com

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Zmíněné anime jsem viděla už alespoň 10x a furt je boží :D GOT taktéž a lak vypadá jak jinak než suprově! :3

    MagicBeautyLife

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Fúha tak ten batoh teda závidím ale v dobrom samozrejme. Ja si na neho tiež začínam šetriť ale nejako sa mi nedarí, tak uvidíme:)
    Máš krásny blog len tak ďaľej! https://lifeofbasicgirl.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ten Kanken by bol teda jednoznačne aj medzi mojimi obľúbencami! A GOT sledujem aj ja, bojím sa, ako sa skončí táto séria lebo opäť rok čakať za novou je najväčšia otrava..

    OdpovedaťOdstrániť
  8. O ten backpack mám už dlhšiu dobu zálusk :) Aj ja som si povedala, že Valerian určite nebude stáť za to, no keď som si ho pozrela, zmenila som názor. Vďaka filmu teraz fičím na pesničke A Million on My Soul od Alexiane :D

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Such a great post! Really interesting!
    Have a nice new week!
    www.recklessdiary.ru

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ten baťůžek chci už tak 4 roky a furt ho nemám. :(

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Tak ty botky jsou super. Hned bych je brala. Na film Valerian bych chtěla jít. Jsem zvědavá jak to vypadá, ale když píšeš, že to hovadina není, tak jsem zvědavější ještě víc :D
    Inspiration by Linda

    OdpovedaťOdstrániť
  12. tie sandále sú teda iný level tých ortopedických haha :) podla mna su super a urcite aj pohodlne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. super článok, veľmi sa mi páčia tvoje fotky! ;) dovolenku si uži a uvidíš, že tie malé kufre sú nakoniec presne akurát :D

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  14. nice post ! thks for sharing

    http://www.mademoiselleperrier.com/

    OdpovedaťOdstrániť