PLAN WITH ME // bullet journal set up

by - septembra 10, 2017

Ahojte!
Ak ma už sledujete dlhšie, určite viete, že minulý rok som na začiatku školského roku písala článok o plánovaní pomocou takzvaného bullet journalu. Tento spôsob plánovania mi neskutočne vyhovuje a to najmä preto lebo zisťujem čo mi vyhovuje a čo naopak nie a každý mesiac môžem plánovať presne podľa toho čo sa chystám robiť. Takto môžem zakladať nové strany a tzv. logy. Od minulého roka som so svojim bullet journalom veľmi pokročila. No a keďže pre niektorých z Vás už začal školský rok povedala som si, že Vám dám nejakú inšpiráciu ako začať a založiť si svoj vlastný bullet journal. Svoj som sa rozhodla založiť na novo, pretože ten starý už bol plný a chcelo to skrátka zmenu. Tak poďme na to!

Čo budete potrebovať?
Táto odpoveď je veľmi jednoduchá. Budete potrebovať akékoľvek písacie potreby aké Vám napadnú: perá, fixky, zvýrazňovače, washi pásky, obyčajné pásky, lepidlo, ceruzky, pastelky, farebné perá, vodovky, akvarely, pravítko....skrátka čokoľvek čím sa dá písať a kresliť a rysovať -  ide len o to čo v svojom bullet journale chcete mať. No a potom samozrejme nejaký ten notes. Opäť ide o to čo Vám vyhovuje - linajky, kocky, prázdne strany. Je to len na vás! Ja osobne prefereujem prázdne strany a notes s gumičkou - tento je z TIGRA a stál 3 eurá. 

Ako prvú stranu vo svojom bullet journale som si založila legendu, podľa ktorej sa budem v celom notese riadiť a organizovať. Znaky sú opäť len na Vás, odporúčam však, že čím jednoduchšie tým lepšie. 
Ako ďalší log som zvolila ročný prehľad na dané časové obdobie (pre mňa teda celý rok od Septembra 2017 až po August 2018). Sú to malé kalendáriky, do ktorých si môžete vyznačovať jednotlivé dôležité udalosti. Ja som si napríklad zaznačila niektoré narodeniny a sviatky. Slúži to najmä na to, že ak máte niečo čo chcete plánovať no ešte nemáte zakreslený celý mesiac povedzme pol roka dopredu zaznačíte to sem a pri robení konkrétneho mesiaca na tento event určite nezabudnete. Taktiež som pripísala malú legendu podľa ktorej budem udalosti zaznačovať aby som v tom nemala zmätok. 
Nasledujúci log je read & watch. Sem si zaznačujem knihy, ktoré chcem prečítať a filmy, ktoré chcem vidieť. Ako vidíte na zozname je toho už teraz požehnane. 
Ak blogujete alebo točíte na YouTube je celkom fajn vytvoriť si nejaký log kde môžete trochu brainstormovať alebo skrátka len zapísať si ak Vám niečo napadne. Tento log môžete zvoliť ešte pred konkrétnymi mesiacmi alebo ho vytvoriť vrámci každého mesiaca zvlásť. Ja som ho vytvorila pred mesačnými logmi, pretože som sa poučila z minula, že mi vždy zaberal príliš veľa miesta a tak trochu wasteoval strany. 
Teraz už prichádzame k jadru veci! Pre tento nový bullet journal som sa zatiaľ rozhodla robiť ku každému mesačnému logu titulnú stranu s nejakým motívom. Pre september som zvolila rastliny. tento vzor si v poslednej dobe získal moje srdce najmä keď je namaľovaný vodovkami. A presne o dačo také som sa pokúsila tu. Všetky bannery a dekorácie v tomto mesiaci sa teda budem snažiť držať v tomto rastlinom duchu. 
Ako prvú dvojstránku som zvolila mesačný prehľad. Mám tak celý veľký kalendár kde si môžem písať dôležité eventy alebo stretnutia a mať prehľad o tom čo sa kedy deje. Na stranu som sa rozhodla zapísať si future log, kde si budem značiť niečo čo potrebujem zapísať/naplánovať do ďalších mesiacov. Pod ním je kolonka goals & notes, ktorá slúži na malé poznámky alebo na niečo čo chcem v tento mesiac dosiahnuť ale nemá to presný dátum/nemusím to plánovať. No a nakoniec ako dekoráciu som stranu dokončila týmto milým citátom, ktorý ku mne prehovoril. No a všetko som zase ozdobila vodovými rastlinkami. 
Teraz už nasleduje najviac time consuming časť a to daily log. Alebo teda plánovanie po konkrétnych dňoch. Sem si teda zapisujem konkrétne stretnutia/ eventy a ich časy. Po prípade nejaké to do listy alebo poznámky, ktoré si treba pamätať. Ak niečo treba doplniť a nemám pri sebe svoj bullet journal všetko napíšem na sticky note a ten potom nalepím priamo do notesu. 
Side note: niektoré časti v mojom bullet journale, ako napríklad dni v daily logoch sú vytlačené aby som si uľahčila prácu. Taktiež napríklad kalendár je prekreslený na zvláštnom papieri aby sa nepretlačil na titulnú stránku, keďže notes, ktorý som zvolila má dosť tenké stránky. 

Plánujete radi aj Vy? Máte radšej klasické diáre alebo bullet journals? 
Videli by ste radi nové motívy na každý mesiac na blogu?

instagram: @ifonka_
FB page: Truwoman PINK



You May Also Like

40 komentárov

  1. krásný bullet journal ! :) http://lalpap.wixsite.com/linstrifles/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja milujem "denníkovanie". Mám doma toľko zápisníkov, že až °₊·ˈ

    Blog de la Licorne

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já mám sice radši klasické diáře, ale to jenom protože jsem na tohle opravdu nešikovná:D je to krásné!
    Windy pink style

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem krasne :D ja som si to tiez myslela a sama som sa celkom prekvapila

      Odstrániť
  4. Oooo veľmi sa mi páčia tie časti, kde si maľovala s vodovými farbami, je to prekrásne♥ Ja by som si hneď takéto niečo spravila, ale ja sa nemôžem ani len dívať na svoj rukopis, a nieto ešte niečo do toho tvoriť, to by bola katastrofa:D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. To je krásny nápad :) Ja si tiež rada veci plánujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ja vás všetkých, ktorý máte bullet journals tak o obdivujem!!! Ja si ani nadpis neveim pekný napísať. Tvoj je vážne krásny a zas ma tento článok presviedča aby som niečo podobné aspoň vyskúšala. 
    xxAlexandra MS ALWAYS LATE


    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem krasne! :D urcite je to fajn zabavka a uvidis mozno ta to chyti

      Odstrániť
  7. Tak toto mi naozaj vyrazilo dych ! Wow :) keďže som milovníkom diárov a všetko zapisujem, tak ma tento článok naozaj zaujal :) len by som si určite netrúfla na vlastnú výrobu, klobúk dolu ��
    https://worldbyalexx.blogspot.sk/?m=1

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Pěkné a jedndouché :) pár bullet journalů jsem u blogerek už viděla a tenhle vypadá opět skvěle. Obdivuji tě za tu trpělivost, já sama zkoušela nedávno jeden začít vést, ale nevydrželo mi to ani den :D raději obyčejný diář, kam zapíšu důležité věci, které je třeba udělat :D

    Lady Lenna

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem :D holt nie kazdy je na to typ asi haha ale to envadi hlavne ze mas daco ine co ti vyhovuje :3

      Odstrániť
  9. Bože to je krásne!!! <3 Ja som sa o toto pokúšala, ale ja vždy zlyhám, čo sa týka takýchto vecí :( Nikdy mi to nevydrží :D

    Nasklee - www.nasklee.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem krasne! :D ja dufam ez mi to vydri tento krat haha

      Odstrániť
  10. Ja som s bullet journalom začala pred rokom - a neviem si ho vynachváliť :D Zatiaľ sa stále snažím nájsť setup, ktorý by mi plne vyhovoval, keďže v tomto smere som neskutočne nerozhodná a stále by som chcela niečo zmeniť :D
    A STYLISH BEE // Facebook Page

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. uplne chapem co myslis ja som tiez experimentovala s vela vecami az kym som nasla daco co vydrzi :D tento set up mam prvy krat a zatial mi vyhovuje na tolko ze ho pouzijem aj na dalsi mesiac :)

      Odstrániť
  11. Moc hezké. Já preferuji hlavně normální diáře, na tohle nejsem tak kreativní :D
    http://life-by-marie.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Tak tohle je boží, akorát kdybych to dělala já, tak se mi to učitě tak pěkně nepovede :O ale má to tu výhodu že si ho můžeš vytvořit podle sebe, a dát tam kolonky, které reálně využiješ a nemusíš trávit mládí u výběru ideálního diáře, jelikož si ho prostě vytvoříš :) pecka! :)

    www.double-claire.blogspot.cz | GIVEAWAY o nálepky na notebook

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem krasne :3 ano presne o to mi islo ze som si nikdy nevedela vybrat lebo tam toho bolo vzdy prilis vela alebo naopak prilis malo :D

      Odstrániť
  13. Jéé to vypadá krásně a hlavně originálně :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Moc hezké! Vypadá krásně :-). Mrkni na facebooku do skupiny Planer lovers v České republice, mohlo by se ti líbit ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Krásny bullet journal! Ja som sa do toho chcela tiež pustiť, no nejak som zas ostala pri 'už vytvorenom', no je úplne iný aký som mala doteraz a strašne mi vyhovuje :)

    LEUSLIFESTYLE

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem! to je asi najdolezitejsie aby tam mal clovek vsetko co potrebuje! :))

      Odstrániť
  16. tyjo, vlastně to dělám dost podobně, jen to teda rozhodně nemám takhle hezký :D
    Sarushef blog

    OdpovedaťOdstrániť
  17. vždy som si túžila vytvoriť takýto krásny diár, ale nikdy som nenabrala odvahu naozaj ho vytvoriť... ale raz, raz nadíde ten čas! :D.
    inak, nádhera, veľká nádhera!!! ^^.

    THE WORLD BY KEJMY ♥.

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Konečně jsem objevila nějakou spřízněnou BuJo duši <3 :)) Moc se mi líbí to použití vodovek, na to jsem si ještě netroufla, každopádně to vypadá moc pěkně!

    OdpovedaťOdstrániť