PRAGUE // I love you

by - októbra 19, 2017

Ahojte!
Ako niektorí z Vás možno vedia, najmä ak ma sledujete dlhšiu dobu alebo ma sledujete na instragrame (and if you don't what are you doing with your life? @ifonka_), že pred pár týždňami sa drasticky zmenil môj život a presťahovala som sa do Prahy. Pre mňa osobne to bolo moje prvé sťahovanie v živote a tak som sa rozhodla spísať Vám niekoľko mojich prvých pocitov a dojmov z nového miesta a mesta. A ak sa Vám nechce čítať tak sa môžete aspoň pokochať niekoľkýmmi zábermi.

Deň 1.! Prichádzam po štyroch hodinách cesty na izbu a nosím veci po chodbe od výťahu až k mojej novej izbe. Ešte raz by som rada poďakovala náhodnému spolubývajúcemu čo mi s tými vecami pomohol. Po vybavení/nevybavení základných vecí a večeri v obľúbenom Bombay Express sa opäť vraciam na toto miesto, kde som momentálne úplne sama. Vybalím teda periny a oblečenie a zvyšok večera trávim s dátami, keďže kábel od internetu nepasuje k laptopu. Som vydesená a srdce mi stále búši aj keď iba ležím v posteli. Toto je ono. Všetko sa začína presne na tomto mieste!
Dni pokračovali podobným tempom. Snažila som sa oťukať, zistiť kde čo je aspoň v okolí. Aká je najrýchlejšia cesta kamkoľvek. Skrátka si svoje okolie tak nejako zažiť. A stále som bola vydesená. No každým dňom menej a menej. Toto je predsa to čo som vždy chcela. Toto je miesto, o ktorom som tak často snívala. "raz tu budem žiť" povedala som si a o pár rokov neskôr som tu. S kľúčami od vlastnej izby a kartičkou od školy a na MHD. Pomaly ale isto sa tu začínam cítiť ako doma. Síce sa mi stále dakedy tarsú ruky a kolená alebo hlas, ale áno it's strating to feel like home.
Prvý víkend som sa vrátila domov lebo som chcela vidieť Bielu noc. A ďalší víkend som zostala na Signal Festival. Objavila útulnú kavareň s neskutočným Chai latte. Zažila večer tak naozaj - von. Spoznala super ľudí. Zviezla som sa lanovkou. preskúmala doteraz nevidené časti. Sledovala sama západ Slnka zatiaľ čo mi v ušiach hral Keegan Joyce. Nič Vám nedá taký sense of self ako takýto silný zážitok.
Je tu tretí týždeň a aj keď idem domov a teším sa, mám pocit, že po týchto krásnych dvoch týždňoch sa mi odchádza o čosi ťažšie ako ten prvý krát. Teším sa však čo sa bude diať ďalej. Mám pocit akoby som sa tu odvážila robiť veci, na ktoré by som inak doma nemala. Alebo by mi ani nenapadli. Nemôžem povedať, že za tri týždne som dospela alebo podobné veci, ktoré ľudia hovoria keď sa odsťahujú z domu. Možno to ešte príde. Mám však pocit, že som vystúpila zo svojej comfort zone and I kicked it in the butt! A čo môžem s určitosťou povedať je, že som sa do Prahy zamilovala zas a znovu!

Prežili ste už takýto život meniaci moment? 
instagram: @ifonka_
FB page: Truwoman PINK





You May Also Like

16 komentárov

  1. Pekný článok, nech sa ti v novom meste darí. A takýchto momentov už veru pár za sebou mám. Kúpa vlastného bytu, svadba, pozitívny tehotenský test :D To ešte len budú život meniace momenty, ktoré prehlušia aj ten ktorý si práve zažila. Ale teraz si ho užívaj ;)

    NITA
    NEW POST

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásný blog, krásné fotky, prostě waw! <3

    Míša z Brights beauty story

    OdpovedaťOdstrániť
  3. praha je aj mojím vysnívaným mestom, no čím sa približuje čas ukončenia strednej, tým viac mám strach. možno to je pre mňa - dievča z dediny - až príliš veľké mesto. neviem. ako druhú možnosť vidím brno, čo by bolo z hľadiska veľkosti prijateľnejšie. bližšie domov, ale zároveň nie príliš blízko.
    fotky sú krásne. objavovanie nového mesta nielen z pohľadu turistu, ale priamo obyvateľa, je podľa mňa super pocit.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Já bydlím v Praze odjakživa a je to vskutku nádherné město. Je úžasné, že sis svůj sen žít tady vyplnila, nemůžu se dočkat, až uvidím, jak se tvoje působení tady bude nadále vyvíjet. Sendin u love n good vibes x

    AESTHETICxKAT

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. To chai latte skúsim nabudúce aj ja :) Sťahovanie po prvýkrát aj v mojom prípade bolo zo začiatku ťažšie, no čím viac ľudí som spoznala a čím viac záujmov som si tu našla, tým ľahšie to je každým dňom. Veď vieš.. :) Škoda, že tá cesta lanovkou bola z istej časti zbytočná, ale som rada, že sme šli :)
    Caroline

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Krásne fotky! Pamätám sa, keď som sa sťahovala do Berlína a tiež som z neho bola presne takto očarená. Tiež to bolo také moje prvé naozajstné sťahovanie a bolo to proste .. také special! :)

    { n a s k l e e }

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Neprožila, protože blízko Prahy bydlím celý život, ale mám ji moc ráda. Je to krásné město plné zajímavých památek a koutků :) teď jsem ale nastoupila na vysokou dál do Prahy, takže každý den jezdím přes celou Prahu a poznávám spoustu dalších nových míst :) je to krásný pocit :)

    LENN

    OdpovedaťOdstrániť
  9. super článok ;) tvojím pocitom úplne rozumiem, ja sama som sa sťahovala do Brna a bolo to... podobné :D držím palce!

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Krásný článek a samozřejmě také krásné fotky, které mě opravdu zaujaly. Sama ty své upravuju do retro stylu. A já takové pocity zažívám běžně, ať už se to týká právě vážných či nevážných věcí. Upřímně? Většina věcí, které miluju, tak jsem ze začátku nesnášela. A to se týká třeba i osob :D

    Juno

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Nádherné fotky 🙌🏻 🙌🏻!!! Ja som zatiaľ ešte takúto veľkú zmenu v živote nemala, ale každým dňno sa to blíži. Okej do vysokej mám ešte asi rok a pól ale čas letí veľmi rýchlo. Drž sa v tej Prague!
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE


    OdpovedaťOdstrániť
  12. Ach, táto Praha. Dúfam, že v tomto očarujúcom meste budem raz študovať!

    THE EFFLORESCENCE GIRL

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Hezký článek, ono vždycky když se chce, tak to jde. Ale věřím, že první dny musely být hodně těžké, sama, v novém velkoměstě... mě to čeká příští rok :)
    Tak hodně úspěchů! :)
    https://vita-brunettes.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Hezké fotky. Praha je krásná, má sice dvě tváře, ale užívej:-).

    papa ByGabra

    http://www.bygabra.cz/

    OdpovedaťOdstrániť