TV SHOWS // where is the hype

by - októbra 08, 2017

Ahojte!
Tento týždeň som sa po malej pauze rozhodla napísať Vám článok o seriáloch, ktoré sú síce krátke ale získali si moje srdce. V mainstreamovom svete sa o nich tak veľa nehovorí no napriek tomu sa zaradili medzi jedny z mojich najobľúbenejších. Ja osobne som absolútny seriálový maniak! Som asi jedným z tých ľudí, ktorí si radšej pozrú seriál ako film. Prečo? Lebo mám pocit, že pri seriáli sa ako viac dokážem dostať do deja a relatovať k postavám a vytvoriť si k nim vzťah. Film je hotový za dve hodiny. So seriálom je to viac ako s knihou. A tiež je viac situácii v akých môžete vidieť Vaše obľúbené postavy. V tom článku sa nebudem venovať všetkým mojim obľúbeným seriálom, pretože by sme tu boli ešte do budúceho mesiaca. V tomto článku sa chcem venovať tým menej známym no možno o to lepším (?). 

1. Freaks&Geeks


O tomto seriály ste možno už aj počuli a možno dokonca aj an mojom blogu asi tak pred rokom. Je to pomerne starý seriál no napriek tomu ho absolútne milujem. Väčšina seriálov, ktoré mám rada sú trochu dark. Ale tento je výnimkou. Je o mladých ľuďoch na strednej/základnej škole, ktorí sa snažia zapadnúť. Alebo práve naopak zapadnúť tým, že nezapadnú. Podľa mňa dokonalo vystihuje obdobie strednej školy keď si začnete uvedomavť kvôli čomu sa s Vami ľudia nieekdy bavia a tiež to, že ľudia sú na Vás skrátka niekedy zlý. A že niekedy neviete povedať nie, aj keď viete, že to nie je správne. No a všetko rieši tak trochu s humorom. Also it has young James Franco! Takže ak sa chcete pobaviť, oddýchnuť si alebo si len uvedomiť, že si starosťami strednej školy prechádza každý - toto je seriál pre Vás!

2. London Spy

Tento seriál je zložený len z pár hodinových dielov, no nechal vo mne hlbokú stopu. Tento seriál sa už radí medzi tie temnejšie. Ide o mladíka menom Danny, ktorý sa zamiluje do mladíka menom Alex. Strávia spolu len príliš málo času pred tým ako Alex zmizne a tu sa práve začína celý príbeh. prečo Alex zmizol bez slova? Čo sa mu stalo a aké to bude mať následky? To všetko sa Danny snaží zistiť zatiaľ čo mu podivuhodní ľudia hádžu polená pod nohy a chcú aby to skrátka "nechal tak". Povedzme, že je to čosi ako detektívka, ktorá Vás drží v napätí po celý čas a vždy keď už máte pocit, že sa nemôže nič stane, stane sa. A presne to najneočakávanejšie. Takže ak máte radi mystery, detektívky a radi sa trochu bojíte smelo do toho! 

3. Please like me

Tento seriál som síce videla iba pred nedávnom, ale okamžite sa zaradil medzi 5. mojich najobľúbenejších a to sa ozaj nestáva často. Tieto pozície sú totiž dosť silné a ich miesto sa veľmi nemení. Please like me je austrálsky seriál, ktorý je založený na živote hlavnej postavy/chlapca čo celý seriál píše, 20-something ročného Josha. Okamžite zabudnite na názov seriálu, pretože Josha si automaticky zamilujete v prvých 30 sekundách prvej epizódy. Je to seriál o živote a vzťahoch. Ako romantických, tak priateľských až k tým rodinným. Príbeh sa začína rozchodom Josha a Claire, ktorá sa s ním rozíde pretože si myslí, že je gay (I'm sensing a theme here). A od tohto momentu ho sprevádza veľa nových ľudí a skúseností. Joshova mama je psychicky chorá (presne tak ako jeho mama v reálnom živote). Jeho otec má novú priateľku a dieťa. A jeho najlepšieho kamaráta Toma stále sprevádza girl trouble (Toma hrá tiež Joshov najlepší kamarát z reálneho života - Tom). Väčšina konverzácii je založená na konverzáciach, ktoré sa v skutočnosti stali a možno práve preto am tento seriál chytil tak veľmi za srdce. A možno kvôli postave Arnolda, ktorý trpí silnou anxiety a veľmi dôverne zobrazil ako náš každodenný život niekedy vyzerá (neviem či v nejakom seriáli existuje postava ku ktorej relatujem viac ako k nemu). Každého z tých ľudí si viete predstaviť mať v živote. Alebo si viete predstaviť, že Váš život vyzerá tak ako ich. Neuveriteľne reálne a pritom stále s rešpektom zobrazujú mentálne choroby a aj to, že humor je coping mechanism. Vzhľadom na to, že Josh Thomas začínal ako stand up komik ten seriál Vás často z chuti rozosmeje. Naozaj ho odporúčam každému človeku na zemi!

Aké seriály sú vo vašej top 5? 
(pre mňa no particular order: Please like me, Sherlock, Stranger Things, Breaking Bad, Game of Thrones) 

instagram: @ifonka_
FB page: Truwoman PINK



You May Also Like

13 komentárov

  1. Miluju filmy a seriály ze školního prostředí! + James Franco, co víc.)
    Díky za tip!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Škoda, že nemám už toľko času na serialy ako kedysi :(
    www.veraparadis.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zo seriálov ktoré spomínaš poznám len Freaks&Geeks a tento seriál mam moc rada je to taký presne ako si povedala oddychový seriál a veľmi sa mi páči aj tá doba, móda 90 rokov. Zvyšné dva seriáli nepoznám ale vyzerajú super tak keď dopozerám tie ktoré mam teraz rozpozerané pustím sa do nich!
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Moc děkuju za tipy, zrovna hledám nějakou inspiraci na seriály :) Zrovna minulý týden jsem zkoukla celou první serii seriálu Atypical, který byl opravdu skvělý, tak pokud jsi ho ještě neviděla, určitě ho zkus :)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Já se nemůžu začítdívat teď na žádný seriál, protože je to vždy kvalitní žrout času...:D A to si teď nemůžu dovolit :D!

    FIT MADDIE

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Na serialy koukám málokdy, protože je považuju za strašný žrouty času. takže mě ani nepřekvapilo že jsem žádný z tvého listu neznala, ale rozhodně vypadají super a please like me si zapíšu abych se na něj někdy až budu nemocná mohla podívat. Jediný seriál který mě napadá jako můj nejoblíbenější je This is us, naštěstí je venku jen 1 serie a pár dílů a tak nepohltil můj život, protože jinak by se mu to určitě povedlo :D
    Herb Theory

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Teda, ja som naopak absolutny nepozerač televizie. Ano boli obdobia, ked som nejaké seriály sledovala, no min 5 rokov tomu už tak nie je. Proste ma nebaví sediet len tak pred telkou, a je to pre mna strata času. A veru z tvojich nepoznám ani jeden :-D
    Štýl ženy

    OdpovedaťOdstrániť
  8. super tipy, na Freaks and Geeks sa určite pozriem, lebo som už o ňom kdesi počula, no vyletelo mi to z hlavy, tak dík za pripomenutie ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Priznám sa veru ani jeden nepoznám, pre mňa boli top Gilmorové dievčata, Gossip Girl a teraz sú to Hry o tróny :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Z těchto seriálů vůbec žádný neznám. Ale zaujaly mě dva - Freaks and Geeks a Please like me :), ale momentálně moc na seriály nemám čas, ale jsem ráda že mi konečně vyšel Riverdale :D

    http://shardofdreams.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Na Freaks and Geeks jsem koukala už někde přes pěti lety. A stejně je to cool a boží.

    Docela mě zaujalo Please like me.

    Pro mě je teď na prvním místě Stranger Things. NAHYPOVANÁ ČEKÁM NA DALŠÍ SÉRII.. V den co vyjde ji budu mít i dokoukanou (Jo, můj život je občas.. hrozně.. dobrodružnej...)
    A jo, plánuju i dokoukat GOT. Asi před třemi lety (Do háje, to už je taky doba. Ale.. byla jsem poslední léta docela anti TV Show person a teď se zase vracím do starých kolejí) jsem dokoukala Krvavou svatbu a protože !ROB! tak jsem neměla sílu koukat dál - No a taky jsem přešla k názoru, že seriály jsou moc dlouhý a že filmy jsou lepší. - Ale jsem zpět!


    Prolhaná Mrcha

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Já taky stokrát preferuju seriál než film, na filmy už vůbec nekoukám! Mezi mých top pět seriálů of all time patří American Horror Story, Riverdale, Pretty Little Liars, Stranger Things a asi 13 Reasons Why.
    PS: Miluju tvůj blog, pod jakým kamenem jsem dodnes žila, že jsem ho objevila až teď!

    AESTHETICxKAT

    OdpovedaťOdstrániť