my life in Prague // 6 months after

by - marca 25, 2018

Ahojte! 
Pred pár týždňami sme sa s Caroline rozprávali a prišli sme na to, že sme už v Prahe takmer 6 mesiacov. Teraz už vlastne úplne 6. A tak som sa rozhodla to nejako zosumarizovať. Čo ma tento polrok naučil? Rozhodne je to toho veľa. Keď som sem prišla bola som malé vydesené stvorenie. No a za 6 mesiacov je zo mňa stále malé o trochu menej vydesené stvorenie. V svojom prvom "sumáre" z Prahy som písala o tom ako ma tešilo, že spoznávam svoje okolie a pomaly sa v ňom začínam orientovať. A teší ma to naďalej! Spoznala som nové miesta a nových ľudí a stále je čo objavovať! Praha je nekonečne prekrásne mesto, kde má človek vlastne tak nejak stále niečo na práci. Najmä ak chcete všetko vidieť a veľa zažiť. 


 Keď som sa do Prahy sťahovala vedela som, že potrebujem zmenu. Tak nejak od všetkého. Chcela som začať život. Prvý krát sama. Tá predstava ma desila, no ako pravý Gryffindor som sa aj napriek tomu zdvihla a s kuframi odišla preč. Byť prvý krát v živote niekde sám Vás naozaj uvedie do reality. Byť v meste kde dokopy nikoho nepoznáte tiež. Už nemôžete len tak niekomu zavolať aby Vám s vecami pomohol. Musíte tak nejak reagovať na okolnosti, rozvážne pokiaľ je to možné. Myslím, že táto zmena mi prospela. Veľmi dlho som sa nechala týrať vlastnými myšlienkami a nechcela som skúšať nič nové. Potom som však začala a vtedy sa mi ozaj začal život. A opäť som z neho mala radosť. A sťahovanie bolo jednou z tých vecí kde som ozaj vyšla zo svojej comfort zone a som za to neskutočne rada. Taktiež som tu začala robiť oveľa viac vecí, ktoré by som doma nerobila. Napríklad aj len stretávanie nových ľudí. Doma ma táto predstava priam desila a bolo pre mňa veľmi ťažké začať konverzáciu s neznámymi. Niektorým ľuďom to príde smiešne, no pre mňa to bola krutá realita, keď mi stiahlo hrdlo a chcela som sa len zbaliť do klbka a byť preč od všetkých. Nehovorím, že je už zo mňa nesmierne sociálny človek čo každú chvíľu skúša niečo nové. Určite som sa však v týchto ohľadoch posunula a to veľmi ďaleko! Sú dni kedy chcem byť doma alebo dni keď sa bojím niečo skúšam. Ale viem, že je to vždy jeden deň bližšie k tomu aby som sa prestala báť. Rada do života: začnite malými vecami, ktorých sa bojíte, alebo začnite veľkými ako ja. Hlavne to nevzdávajte! Neexistuje krajší pocit ako cítiť sa dobre ohľadom svojich rozhodnutí a cítiť sa tak nejak free.

Tento článok chcel byť zhrnutie vecí, ktoré som zažila. Nakoniec sa však vyvinul ako vyliatie mojej duše o tom ako veľmi milujem toto mesto. A hlavne prečo. Lebo tu môžem byť niekto, kto žije tak ako chce. Kto konečne žije naplno. Take charge! It's your life live it, don't just live through it. Ostrihaj si ofinu alebo vlasy aj keď sú to len tri centimetre. Zmeň farbu vlasov. Povedz ľuďom ako sa cítiš. Možno ani nepotrebuješ nové mesto ako ja. Buď tým kto chceš byť.

Čo je niečo, čo sa bojíte robiť? 

instagram: @ifonka_
FB page: Truwoman PINK










You May Also Like

9 komentárov

  1. Wow great photos! <3 Beautiful post dear.

    http://makeyourperfectstyle.blogspot.ba/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Beautiful photos! Gorgeous post dear, I really like It! :)
    Have an amazing week! xoxo

    Spring outfits inspired by Disney princesses

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Napsala jsi to opravdu moc pěkně. ♥ Vím, jak se cítíš a je to super! Taky jsem se relativně nedávno přestěhovala do Prahy (o pár měsíců dříve) a taky jsem tu skoro nikoho neznala, ale hrozně jsem se těšila právě na tu změnu, svobodu a vše okolo. :) Můžeme zajít někdy na kafe! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Akoby som čítala o sebe :D Ja som sa do Bratislavy sťahovala pred rokom a pol a bola som z toho strašne vystrašená, párkrát som dokonca premýšľala, či je to vôbec dobrý nápad, no teraz si neviem predstaviť, že by som mala stále bývať v Prešove. Hoci Bratislava nie je ani zďaleka taký veľká ako Praha, ale predsa len to bola pre mňa veľká zmena - a teraz som rad, že som sa nezľakla ❤ Nádherný článok, som veľmi rada, že si v Prahe spokojná a šťastná!
    A STYLISH BEE // Facebook Page

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Presne toto som potrebovala. Akurát končím školu a robím rozhodnutia, ktorých sa veľmi desím. Všetko v hlave rozpitvávam na tak malé čiastočky, že si už ničím nie som istá, bojím sa, neverím si a vôbec, ale vôbec si neviem predstaviť, že budem musieť žiť ten taký dospelácky život. Veľmi mi vyhovuje, keď prídem domov a môžem si prečítať nové články na blogoch, skrolovať hore dole instagramom, pozerať seriály, zacvičiť si jógu alebo len tak nečinne ležať, pozerať do stropu a rozmýšľať o nesmrteľnosti chrústa. Desí ma, že stratím všetko toto popri škole a práci, ktoré mi predpokladám zaberú celý môj vysokoškolský život. Mám však, ale takú malú dušičku, že ma to zároveň nakopne, a ako píšeš, konečne začnem žiť. :)

    Lily of the valley / Svet Podľa Konvalinky

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Nakonec ti z toho vyšel krásný motivační článek! :D A mně se líbí. Je pozitivní, jde vidět, že ti to prospělo a jsi šťastná, v poslední době mám pocit, že spíš okolo upadáme do hluboké deprese tak nějak ze všeho - možná právě ta změna prospěje k tomu se z ní vyhrabat.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tých posledných 6 mesiacov bolo najlepších!! Aj keď tu boli aj niektoré zlé veci, ktoré sú tu ale vždy, tie dobré ich prevyšovali snáď aj 10krát :)
    Caroline

    OdpovedaťOdstrániť
  8. It's so beautiful! I would love to visit Prague.
    www.thefancycats.pt

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Krásne fotky!!! :) Milujem Prahu a vždy sa nej rada vraciam :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť