FAVOURITES // January 2017

by - februára 01, 2017

Ahojte!
Neviem ako vám ale mne vždy príde január ako najdlhší mesiac v roku. Neviem čím to je. Možno skúškami, ktoré som tento rok zvládla v rekordnom čase a tak mam pred sebou aj za sebou už veľa dní voľna! Vždy sa mi zdá, že na konci januára mám pocit, že prešlo veľmi veľa času, že Vianoce boli neskutočne dávno a pri tom je to všetko preč ešte iba mesiac. A tiež z nejakých mne neznámych dôvodov je január pomerne smutný mesiac. A nie iba pre mňa. Mám pocit, že v januáry má každý nejaké tie blues. S najväčšou pravdepodobnosťou to stále znovu pripisujem skúškovému, lebo skúškové je ako dementor. Vysaje z vás všetko dobré a dokonca aj poslednú kvapku nádeje...Jediné čo nesedí do tohto mixu, že aj ľudia, ktorí neprežívajú skúšky sú akýsi nesvoji. Ďalšia možnosť je pripísať to tomu, že nový rok sa berie ako nový začiatok a veľa ľudí si myslí, že zmenou dátumu v kalendári sa vyrieši každý problém. Musíme sa asi zase dostať do svojej rutiny a uvedomiť si, že čas plynie a to nemení nič na tom ako zvládame a riešime čo nás trápi.
Teraz však k tým pár pozitívam tohto mesiaca. Povedzme, že sa tomu budem venovať materiálne haha. Áno FAVES sú späť. V decembri som sa ich rozhodla vynechať z veľa rôznych teraz už nepodstatných dôvodov. Ale Január mi priniesol veľa vecí z ktorých som sa tešila a stále úprimne teším aj teraz.

BEAUTY:

NYX Soft matte lip cream // copenhagen
Maybelline brow-precise // soft brown

Ako už viete ľúbim matné tmavé pery. Odtieň Copenhagen od NYX som zháňala veľmi dlho keďže bol vždy a všade vypredaný. Ale teraz v novootvorenej predajni ho ešte stále majú! A tak bol na Vianoce môj! A neviem si ho vynachváliť! Veľmi krásne voní (side note), dobre sa nanáša, nie ej nepohodlný a vydrží aj niekoľko hodín bez úpravy, keď jem, pijem a rozprávam. Áno samozrejme trochu vysušuje pery ale s tým sa asi musí pri takýchto produktoch počítať! 11/10
Už veľmi dlho som zháňala dobrú ceruzku na obočie. Používala som nejakú veľmi náhodnú od Essence a stále som s ňou mala problém. Bola moc tvrdá, nič nevydržala a strašne zle sa s ňou kreslilo. Rozhodla som sa ísť teda do Maybelline a nikdy som nebola spokojnejšia! Je vosková a teda obočie aj drží, dobre sa s ňou kreslí a navše je to konečne správny odtieň!

SKIN CARE:
LUSH // dark angels
Clinique // sonic system purifying cleasing brush
Som jedným z tých ľudí, ktorý nemajú dokonalú pleť. I'm getting there, slowly but surely. Je to však celkom ťažké keď ste alergický tak na každú druhú zložku akejkoľvek kozmetiky. Tento mesiac som sa však opäť vrátila k LUSHu. neviem prečo som pred pár mesiacmi prestala, asi nejaký poryv mysle. Túto svoju rutinu som však ešte upgradela a pridala som do mixu znovu Clinique purifying brush. SPolu toto combo na nezaplatenie. Možno tie výsledky pre tretiu osobu nie sú také viditeľné na prvý pohľad no pre mňa po dvoch týždňoch používania je to 1000 a 1! 

ACCESSORY: 

The 1975 // rose gold rectangle necklace
Ako už asi viete som fan girl a pýšim sa tým. Takže som tento mesiac dostala svoj oneskorený vianočný darček v podobe rose gold retiazky s ikonickým The 1975 obdĺžnikom. I couldn't be any happier! mala som svoj starý z Etsy, ktorý chudák pomaličky umieral ale ľúbila som ho celým srdiečkom. Tento ľúbim tiež. Je veľmi elegantný a povedzme si na rovinu veľmi aesthetically pleasing. Milujem ten subtle detail ako je v ňom engraving 1975. Milujem merch a ešte viac milujem keď je merch takto neskutočne nositeľný. 

MUSIC:

The xx // I See You
Na tento album som čakala aspoň štyri roky. The xx sú jednou z mojich milovaných kapiel a nevedela som sa dočkať kedy príde nový album, ktorý teasovali pomerne dlho. A nesklamal. Je on repeat odkedy ho vydali. Síce obsahuje iba 10 skladieb no každá jedna stojí za to! Je to ich štýl s jemným nádychom Jamieho xx a práve preto je to dokonalosť sama! Celý album má veľmi zaujímavú myšlienku. každý jeden text je veľmi meaningful a tiež témy o ktorých sa často pesničky neskladajú. Old love, comfortable love. Ak máte 40 minút času, sadnite si so sluchátkami v ušiach a vypočujte si tento album. Ako ďalšie doporučenie priznávam, že po dlhej dobe to je album, ktorý ma rozplakal v autobuse. 

TV SHOW:

Sherlock // BBC
Tento mesiac, keďže som mala veľa voľna pozerala som veľa seriálov, filmov etc. Jeden ktorý ale vyčnieval ponad ostatné je rozhodne Sherlock. Mohla by som povedať iba dve slová aby som zhrnula ako je úžasný - Benedict Cumberbatch. Ale to yb asi nebolo po bloggersky. Milujem fakt, že ten seriál je krásne prepracovaný a inteligentný. A neskutočne britský might I add. Každý jeden diel got me on the edge of the seat. Mám rada seriály/filmy plné akcie a kde sa stále niečo deje. Bolo to tak krásne prehnané niekedy až som sa nestačila diviť. Fakt sánka k podlahe, láska na celý život. And have I mentioned BENEDICT CUMBERBATCH??!!!!!!!!! 221/10

Čo ste si za tento mesiac obľúbili vy??
instagram: @ifonka_
snapchat: @trumanivana








You May Also Like

40 komentárov

  1. Ja mám ceruzku od Essence a mne vyhovuje. Avšak, teraz keď sa mi pomaly míňam, pomýšľam nad nejakým iným produktom, ktorý by som vyskúšala. Takže sa teším, ako sa opäť budem prechádzať po predajni a hľadať čo najlepší produkt. Ten náhrdelník od The 1975 je krásny. Presne ako píšeš, je to taká nositeľná vecička, ktorá hneď nekričí názov kapely. Och, musím sa konečne dostať k tomu albumu. A Sherlock, haha my vieme :)
    Ja som si za január veľmi obľúbila moje dve nové kabelky, svetre a dokonca dva nové rúže. Prečo mám všetky nové veci hneď v dvoch variantoch? :)

    IVANNA/IVANXNA.BLOGSPOT.SK

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Náhrdelník je dokonalý!! The Xx sú úžasný. Aj ceruzka vyzerá super. Mne práve dochádza jedna od Catrice tak by som sa išla pozrieť na túto:3

    SASHA´S LIFE

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ozaj neľutujem, že som do nej išla dokonca aj celkom dlho vydrží! :D

      Odstrániť
  3. ceruzka vyzerá super, ja si už pomaly ani obočie nemalujem inak by som po nej určite siahla ♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten pocit by som poznala strašne rada! :D ja mám totiž vždy pocit, že moje obočie je non existant :D

      Odstrániť
  4. Na SHERLOCKA jsem se také šíleně těšila! :) A velmi mě zaujal řetízek, je takový atypický. :)
    Gratuluji ke zkoušám! :)
    THE WORLD BY MARIA

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tá posledná séria ma totálne dorazila! :D Ďakujem krásne!!

      Odstrániť
  5. Copenhagen byla moje první tekutá rtěnka od Nyxu a už se mi to pěkně rozrůstá :D A ten náhrdelník je moc krásný:)
    Sim in the Bubblegum

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten odtieň absolútne milujem a neviem sa dočkať kedy siahnem po ďalších! :D a ďakujem! :D

      Odstrániť
  6. NYX matný rúž vyzerá úplne krásne! Verím že je dokonalý :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. och, áno, Sherlock! to je aj môj januárový top. :D
    http://bonesincouture.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Copenhagen je topka :) i keď som mu dala teraz trošku oddych ,lebo mi prišiel na mojich perách príliš tmavý, určite sa k nemu ešte vrátim :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. predsa len treba to trochu obmieňať aj keď to má človek rád! :D

      Odstrániť
  9. Wow! What a cool post! I think I'm gonna start watching Sherlock))
    www.recklessdiary.ru

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aww thank you! It's really great you should go for it!! :)

      Odstrániť
  10. ten rúž vyzerá nádherne! som strašný úchyl na rúže, takže pouvažujem nad kúpou😊😊 a inak super článok

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Tak to máš super, že už máš po skúškach.. ja mám ešte jednu pred sebou a už fakt chcem, aby to bolo za mnou! Mne naopak prišlo, že vlastne január dokopy ani nebol, tak rýchlo zbehol. Produkty sú všetky krásne a od NYX už chcem dlho niečo vyskúšať. Čo sa týka seriálu, môj NAJ za január je rozhodne Lucifer! :)
    Caroline

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ešte veľa šťastia prajem ku skúške! :) ten NYX sa ozaj oplatí!: ))

      Odstrániť
  12. skusky to si pamatam bolo to velmi vtipne obdobie :) inac uz teraz mam pocit ako vsetko rychlo uteka
    a ceruzky na oci ja stale hladam tu svoju
    galantosfun

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hej človek sa na tom potom už pomaly aj zasmeeje že čo z toho robil takú vedu :D

      Odstrániť
  13. Já furt přemýšlím, jestli zkusit Sherlocka. Nemám moc ráda toho herce v hlavní roli, ale nedávno jsem ho viděla v Doctoru Strangeovi a dost se mi líbil. Tak uvidíme :)...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. myslím, že veľa ľudí ma k nemu výhrady ale ten seriál stojí za to! :D mne úprimne sa páčil najmä kvôli nemu lebo som do neho tajne zamilovaná :D

      Odstrániť
  14. Sherlock je nejlepší! Tento měsíc jsem si ale více oblíbila Vikings :D :) Jinak nyx krásný odstín, tyto odstíny ráda nosím na podzim :)
    All about Candys life

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano ano je!!! SOm rada že sa aj tu teší takej obľube! :D

      Odstrániť
  15. Odpovede
    1. They're amazing! I can't wait to see them live in two weeks!

      Odstrániť
  16. Já jsem absolutně zamilovaná do tekutých rtěnek od Nyxu :)

    OdpovedaťOdstrániť